ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ... Φτάνει πια με τα ίδια

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ
Λίγοι μήνες απέμειναν ως τις δημοτικές εκλογές. Και ενώ η καταστροφή της χώρας κορυφώνεται κι αγγίζει κάθε πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης, η πλειοψηφία των δημάρχων ασχολείται ακόμα με την πολιτική της επιβίωση και τη διάσωση των δομών εξουσίας και των αντιλήψεων που διαμορφώθηκαν κατά την προηγούμενη δεκαετία.
Στην Ελευσίνα και στη Μαγούλα, η διοίκηση του «όλα μια χαρά» και της πιστής τήρησης των υπουργικών εγκυκλίων, συμπεριφέρεται ωσάν να απευθύνεται σε πολίτες χωρίς κρίση και μνήμη. Αυτοθαυμάζεται και κομπορρημονεί, ως η διοίκηση του πλέον πρωτοπόρου στην διαχείριση των απορριμμάτων και λιγότερου χρεωμένου δήμου, τη στιγμή που η αντίδρασή της απέναντι στις επιπτώσεις της κρίσης είναι εκκωφαντικά ανεπαρκής, τη στιγμή που δεκάδες συμπολίτες μας χωρίς δουλειά, χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα παλεύουν για την επιβίωση. Κατά τους διοικούντες, προφανώς, «Δήμος» δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μηχανή παραγωγής εργολαβιών, αποδοχής χορηγιών, απευθείας αναθέσεων και τίποτε άλλο.
Απροετοίμαστη και προκλητική, η παράταξη-καθεστώς της τελευταίας δωδεκαετίας, αντιλαμβάνεται ακόμη και την κοινωνική αλληλεγγύη ως πεδίο ψηφοθηρίας και ενίσχυσης των πελατειακών της δικτύων. Την ώρα που επείγουν οι επαναπροσδιορισμοί και η ανάληψη πρωτοβουλιών, ο άρχων της πόλης επιλέγει να φωτογραφίζεται με τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης, σε μια εκδήλωση για να γιορτάσουν... τη σίτιση των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολειού Μαγούλας! Γιόρταζαν, σε κλίμα ανάλογο με τις φιέστες της Φρειδερίκης, την φτώχια και την ανεργία που τελικά επέβαλαν στην Ελληνική κοινωνία.
Καυχώνται και διατυμπανίζουν ότι και πάλι ως πρωτοπόροι απέτρεψαν, δαπανώντας το ¨υπέρογκο¨ ποσό των 5.340€, τη διακοπή του ρεύματος σε 19 οικογένειες, όταν τα σπίτια που δεν έχουν ρεύμα στην Ελευσίνα υπερβαίνουν τα 150 και όταν σε μια και μόνο εκδήλωση του Δήμου για τις ΚΟΙΝΣΕΠ -με 60 άτομα σημειωτέον- δαπάνησαν 3.200€ για καφέδες και γλυκά!
Αλλά οι, λαλίστατοι κατά τα άλλα, άρχοντες του τόπου βουβαίνονται όταν το προσωπικό του δήμου απολύεται, σιωπούν για την παντελή ανυπαρξία νέων προσλήψεων μόνιμης εργασία, τηρούν σιγή ιχθύος για την καταστρατήγηση εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων κι αντί να στηρίξουν τις δημοτικές υπηρεσίες και τους εργαζόμενους, σπεύδουν πρόθυμα να διαφημίσουν και να υιοθετήσουν πρώτοι κάθε νεοφιλελεύθερη «καινοτομία» (εργολάβοι, ΜΚΟ, "μαϊμού" ΚΟΙΝΣΕΠ).
Σε αντίθεση όμως με όλα αυτά, η πραγματική Αυτοδιοίκηση θα υπάρχει, όσο πυροδοτεί κοινωνικές διεργασίες αντί να συμβάλει στη σύγχυση και την αφασία, όσο επενδύει στις δυνατότητες των εργαζομένων της αντί να γίνεται προπομπός αντεργατικών ρυθμίσεων, όσο προστατεύει τις υποδομές της και επεκτείνει την κοινωνική της παρέμβαση αντί να παραδίδει τα πάντα στην Αγορά. Όσο δηλαδή συγκροτεί τοπική κοινωνία και όχι έναν ακόμη μηχανισμό επιβολής των κυβερνητικών πολιτικών.
Και μπορεί εύκολες λύσεις να μην υπάρχουν, -ούτε και επιστροφή σε κάποιο υποτιθέμενο ιδανικό παρελθόν- όμως εδώ που φθάσαμε, χρειάζεται μια ριζική στροφή:
Οι δήμαρχοι να στραφούν στους δημότες, οργανώνοντας έναν τρόπο επιβίωσης των τοπικών κοινωνιών στον αντίποδα των πολιτικών του μνημονίου. Η διέξοδος δεν βρίσκεται στους προθάλαμους των υπουργείων και στην μικροπολιτική, αλλά στην προοπτική να λειτουργήσει η τοπική κοινωνία ως μια πραγματική κοινότητα ανθρώπων, ικανή να αντιστέκεται και να αντιμετωπίζει την κρίση. Οι νέες δημοτικές διοικήσεις πρέπει να επιχειρήσουν την ανάκτηση των οικουμενικών ιδεών, της ίδιας της πολιτικής ως κοινού αγαθού, της συμμετοχής στη διαχείριση των κοινών, την ανάκτηση των δημόσιων αγαθών ως δικαιωμάτων. Οι νέες δημοτικές διοικήσεις πρέπει να βγουν από το οχυρωμένο κάστρο του δημοτικού συμβουλίου και των κλειστών γραφείων , να αφήσουν πίσω την εικονική πραγματικότητα τις ωραιοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να στραφούν στα πραγματικά κοινωνικά δίκτυα, στο δρόμο, στα χειμαζόμενα καταστήματα, στις πλατείες, στις γειτονιές. Στο αξίωμα του ατομισμού ότι «οι ικανότεροι (όπερ μεθερμηνευόμενων: οι φίλοι μας;) θα επιβιώσουν», οι Δήμοι οφείλουν να αντιτάξουν την ενίσχυση των τοπικών δικτύων και των δημοτικών υπηρεσιών, την ενεργοποίηση της αυτοοργάνωσης των πολιτών και με θεσμούς άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας, να επενδύσουν σε μια νέα κοινωνική συνείδηση.
Είναι τώρα η ώρα να προτείνουν διαφορετικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας. Να αντιμετωπίσουν το οξύ περιβαλλοντικό ζήτημα , να διεκδικήσουν το παραλιακό μέτωπο, να διαχειριστούν διαφορετικά το πρόβλημα των απορριμμάτων.
Μέσα στο ζόφο των ημερών και παρά την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική υποστροφή, ένας νέος βιοτικός και επιβιοτικός δρόμος θα αναζητηθεί και στην Αυτοδιοίκηση, με αφετηρία τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Για να θεμελιώσει τα πάντα από την αρχή, όχι με τα ίδια και γύρω από τους ίδιους, αλλά στη βάση μιας νέας κοινωνικοποίησης, με οδηγό τη Δημοκρατία -και όχι την Αγορά- και με θεσμούς εκπροσώπησης, -με χειραφέτηση, όχι δια αναθέσεων-, στην προοπτική μιας νέας Πολιτείας. Μοιάζει ουτοπικό, αλλά είναι η μόνη επιλογή διεξόδου!
Και αυτήν την επιλογή η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δεσμεύεται να υλοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: